Като мъдро определи решението на Мария Габриел и ГЕРБ да замразят преговорите с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за съставяне на кабинет. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ДБ и шеф на "Зелено движение" Владислав Панев.

Той се обоснова с борсовия принцип, че след важно събитие 48 часа не се прави нищо. Обясни, че има пълно доверие на Габриел и акад. Николай Денков за подновяването на преговорите и съставяне на успешен кабинет. Той посочи, че след като се отърсят от емоциите, разговорите могат да продължат. Очаква това да стане до 2 дни.

Панев обвини и президента Румен Радев, че е забавил връчването на втория мандат, след като Габриел върна първия още в понеделник. Посочи, че ако държавният глава го е бил връчил веднага, кабинет вероятно вече щеше да е гласуван още преди изтичането на записите от събранието на ПП, пуснати вчера от Радостин Василев.

Депутатът обясни, че не може да каже дали има данни за престъпление против републиката в разпространените записи. Там се коментира, че бъдещите шефове на служби са обсъдени с чужди посолства. Панев посочи, че е важно да бъдат избрани независими техни началници. Обяви се за реформа в тях и промяна на структурите им. Цитира и старо изслушване на техните шефове. Оказало се, че информацията им била основно от медии.

По повод коментирания имунитет на Бойко Борисов в записите Панев каза, че в много страни, дори в България, имало случаи първо парламентът да провери искането. Обяви се за функционален имунитет на народните представители - само за изказвания и гласувания на закони.

Панев се обяви против това Мария Габриел да е първия премиер в ротационното правителство.