„В Пловдив се строят жилищни комплекси,  в които живеят повече хората отколкото в едно село. В един от новите в „Южен” ще живеят 3000 души, специално за него ще изградим кръгово движение. Паркоместата и там са кът. Същото е и положението из целия град”, заяви кметът Иван Тотев.

Той допълни, че всеки ден се регистрират нови автомобили, а данните от трафик броячите по входно-изходните артерии също са обезпокоителни. Само за 5 основни входно-изходни артерии броят на колите е около 20 000. Общият брой надскача 50 000-60  000 автомобила дневно. 

„Тази неделя в 17.00 часа на едно кръстовище бяхме 4 коли,  само моят автомобил бе с пловдивска регистрация, другите бяха с хасковски. Но това е действителността в града”, каза Тотев.

Има ли решение на проблема - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ

 

 Поради проблемите с паркирането от Общината ще върнат  практика, която не е използвана през последните 10 години – даване на имот срещу обезщетение. Това ще се случи само, ако има консенсус в Общинския съвет, изтъкна кметът, а върху имотите ще бъдат изграждани многоетажни паркинги.

Няколко парцела са предвидени за изграждането на такива съоръжения в Пловдив. Един от тях е в „Тракия” до 52 блок. Друг такъв имот е на улица „4 януари” върху бившата детска градина.

Кметът се надява и до няколко години гаражните клетки да бъдат изцяло премахнати, като приоритет е район „Централен”.

TrafficNews.bg