Тази седмица започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната". Те ще се проведат в експертен формат.

Стартът на преговорите е насрочен за вторник, 23 ноември. Тогава експерти, излъчени от формацията победител на парламентарния вот на 14 ноември - "Продължаваме промяната", ще се срещнат с експерти на поканените политически сили - БСП, ИТН и "Демократична България". Всяка формация ще бъде представена с по трима експерти в общо 18 групи за обсъждане на секторни политики и изработване на управленска програма. Официалният старт на преговорния процес беше обявен вчера от съпредседателя на ПП Асен Василев.

"Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно така, че да направим ясен, конкретен, точен план как ще направим България едно много по хубаво място за живот през следващите четири години".

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова уточни, че целта е пълен мандат на бъдещия кабинет.

"От първите ни разговори до последния сме планирали четиригодишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите".

Засега не са обсъждани имена на министри, уверяват представители на четирите преговарящи формации. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.