Всяка предизборна кампания има компроматни сценаристи. Убеден съм, че старанието да се поддържа тази тема, работи само срещу тях. Това каза Цветан Цветанов пред журналисти след като внесе в ЦИК документите за регистрация, предава "Фокус".

"За нас е важно да покажем какви са нашите евродепутати, които ще бъдат изпратени в ЕП и ще ни представляват в европейските институции. Трябва да обединим усилията си, за да може гласът на България да бъде чут максимално силно", заяви Цветанов. 

"Сценаристите на  "Апартаментгейт" начертаха и "Костинброд", коментира той имотния скандал във властта.
 
В отговор на въпрос ще снеме ли ГЕРБ доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, след като БСП събира подписка за отстраняването му Цветанов отговори: "Не знаем какво са внесли БСП. Не знаем дали има законово основание за искането на оставката му".

"Нека да бъдем по-сериозни като политици. Не може политическа партия БСП, която има депутати с повдигнати обвинения за пране на пари и ги слага на водещи позиции в евролистата им, да дава морална оценка", заяви той.

"Да дадем възможност институциите да свършат работата си. Всеки е невинен до доказване на обратното", призова Цветанов. Според него в предизборен период много по-достойно е да покажеш, че можеш да покажеш стъпка встрани.

В отговор на въпрос трябва ли Пламен Георгиев да направи тази стъпка встрани, Цветанов коментира: "Предприети са действия. Има отпуск и това е ясен знак и възможност компетентните органи да си свършат работата. Да не остава никакво съмнение в обществото, че някой иска да манипулира. Задавате ми въпрос за Пламен Георгиев - защо не ми задавате въпрос за Лозан Панов. Защо са тези двойни стандарти?", попита той.

"Когато някой иска да участва в предизборна кампания по този начин, това не е политика". С конфронтация и компромати никой не е успял- нито в личния живот, нито в политически план, подчерта Цветанов. "Всички тези сценаристи, които в момента чертаят планове са същите тези, които чертаеха и "Костинброд", заяви Цветанов.

По повод предстоящите избори, Цветанов заяви: "Убеден съм, че ще се представим в предизборната кампания по най-добрия начин. Нашата листа от 17 човека е най-компетентната и знаещата. Придобили са най-много европейски опит". "Европа ни чува, успя да ни чуе по време на Председателството с министър-председател Бойко Борисов за приоритетите, които заложихме и за Западните Балкани. Имаме видими резултати- Северна Македония", каза още той.

Според него това, което направи СДС, е правилният подход.