Работата по небостъргача "Златен век" продължава с пълна сила, въпреки очакваната в понеделник заповед на ДНСК за спирането 

на строежа. За това алармираха от иниицативния комитет "Лозенец", чиито членове получиха уверение лично от премиера Бойко Борисов, че вдигането на 34-етажната сграда ще бъде спряно. Видео на общинския съветник Иво Божков показват, че в късния следобед на строежа се излива бетон. 

 

След срещата на Борисов със строителния министър Петя Аврамова и столичния кмет Йорданка Фандъкова беше обявено, че разрешителното на компанията "Артекс" е изтекло. От ДНСК пък увериха, че заповедта за спиране на строежа ще бъде връчена на компанията на Пламен Мирянов  на 15 април.

От дирекцията поясняват, че са съставили констативен акт, който строителят е обжалвал в законовия срок, което е забавило процедурата по спиране на строителните работи.  

От "Артекс" вече обявиха, че ще обжалват и заповедта за спиране на строежа в съда. Това по закон обаче не спира изпълнението ѝ.

След среща при Борисов: Заповед в понеделник спира "Златен век"Решението е правилно и ще издържи в съда, увери министър Аврамова