Според съобщенията, Доналд Тръмп планира да намали своите ежедневни пресконференции за коронавируса, след рязкото му излизане от брифинг днес след само 22 минути.

Президентът може да спре ежедневните брифинги още през следващата седмица и те ще са много по-кратки, когато той се появи, казаха източници пред Axios.

Няколко от най-близките съветници на Тръмп вътре и извън Белия дом заявиха, че „преекспонирането“ му наранява броя на избирателите срещу конкурента на демокрацията Джо Байдън, съобщава агенцията.

"Казах му, че не му помага", каза един от съветниците на президента. "Старшите са уплашени. Зрелището не е това, което хората искат да видят."

Всичко това се случва поради няколко причини:

- Ново проучване на Министерството на вътрешната сигурност предполага, че пряката слънчева светлина, белина и изопропилов алкохол могат да убият коронавируса.

- Доналд Тръмп предложи да се инжектират пациенти с коронавирус с дезинфектант и да се използва ултравиолетова светлина за лечение на заболяването.

- Президентът отстъпи радикалните си предложения, след като се изправи срещу нежелана реакция, като заяви, че забележките му за инжектиране са "саркастични". 

- Британската компания за почистващи материали Dettol моли хората да не си инжектират почистваща течност след коментарите на Тръмп.

- Съпругата на журналиста на CNN Крис Куомо Кристина причудливо предложи да се къпят в белина за борба с коронавируса
Но Тръмп защити рутината, като каза на критиците, че брифингите му получават добри оценки.

Брифингът в петък бе прекъснат, след като вицепрезидентът Майк Пенс даде актуализации относно тестването на коронавирус и случаите в САЩ, като президентът рязко излезе от стаята само след 22 минути.

Той отказа да отговори на каквито и да било въпроси, след като коментарите му за инжектиране на детергент за излекуване на вируса по време на брифинг в четвъртък доведе до огромен обрат.