"Боя се, че на г-н президента не му харесва нито едно управление, различно от неговото. Ние толкова сме свикнали българската политика да бъде базирана само и единствено на конфронтацията. Мисля си, че повече трябва да инвестираме в някаква технология на компромиса", така зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира в "Панорама" по БНТ думите на президента Румен Радев, че ПП-ДБ, Борисов и Пеевски изнасилват Конституцията заедно.

"Понякога, като политици, се държим като безотговорен тийнейджър, който нито учи, нито работи, а само се чуди какво животно да си татуира на прасеца. Имам предвид, че всичко случило се трябва да продължи с конкретни усилия свързани с индустриално развитие, образование, пазар на труда. Това са важните теми. Това са нещата, които можем да направим, за да може икономиката да върви по-бързо напред", заяви Дончев.

"Политиката по дефиниция е сизифовска работа. За да има резултат, трябва да бъдат положени още много усилия. За мен усилията на съществуването на тази трудна некоалиция и на това правителство трябва да продължат. Усилията за справедливост не могат да свършат до тук", каза още Дончев.

Дончев обясни, че за да доведат промените в Конституцията до осезаем и видим резултат за всеки български гражданин, ще са необходими много усилия.

В политиката е много опасно, когато те движи страхът, омразата или цялото ти политическо битие да се свързва с това, че много мразиш някого, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

"Всички носим щети от участието в некоалицията. В някаква степен, ние дори носим повече от другите, защото ние се отказахме от правото на първия, ние сме много слабо представени в изпълнителната власт - заедно с г-н Иванов имаме по един министър и тук-таме може да имаме по някой заместник-министър. В момента ситуацията е такава. Напрежението в тази конструкция можеше да е много по-ниско. Това, ако не най-добрия, е най-малко лошия вариант", каза Дончев.

"Конструкцията е сложна. Имаме една "сглобка", която осигурява съществуването на правителството. Има и една друга, която позволи да се случат конституционните промени. Дори и да сме партньори в нещо, ние по дефиниция с всички сме конкуренти", каза още той.