Министрите от служебния кабинет се събраха на извънредно заседание, научи NOVA. Според министъра на културата проф. Велислав Минеков те са обсъждали детайли по бюджета с финансовия министър.

От пресслужбната на кабинета съобщиха, че е приет доклада на министъра на финансите относно напредъка по съставянето на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и на актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г. Докладът касае актуалното състояние на подготовката на законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. и актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г., като мотиви към него.

В доклада е посочена и необходимостта от преустановяване на съгласувателните процедури по законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и по другите проекти на актове на Министерския съвет, свързани с него. 

Според прессъобщението, служебните министри са решили да се увеличат дяловете на страната ни във внесения уставен капитал на Международната инвестиционна банка, утвърдени са разходите за командировки в страната за третото тримесечие на 2021 г. Правителството е одобрило и допълнителни трансфери към общините за компенсиране на приходите от данък върху таксиметровите превози.