И тук в район „Северен“  - така, както и в центъра, хората основно поставят въпроса за високите местни данъци и такси. Няма човек, който да не е казал, че все по-трудно и по-трудно се справя с това да си плаща таксите и данъците, след като сегашният кмет Иван Тотев ги вдигна. Казват го както младите семейства, така и хората в активна възраст, така и възрастните хора“. Това заяви по време на срещи в район „Северен“ днес кандидатът за кмет Славчо Атанасов. След „Централен“ той продължи в „Кършияка“ срещите си с хората, заедно с кандидата за кмет на район „Северен“  Станьо Балтов.

Славчо Атанасов заяви категорично, че първото, което ще направи след изборите е да внесе в Общинския съвет искането местните данъци и такси да бъдат върнати на старите им справедливи нива отпреди 4 години. „Така, че младите семейства да не плащат за детски ясли, а те да са безплатни, да плащат 35 лева за детето си в детска градина, вместо сегашните 50 лв., да плащат с пъти по-нисък данък за автомобила си, както и такса-смет. Няма да се откажа от това Пловдив отново да стане най-социалния град в България, както го обявиха синдикатите преди 4 години“, заяви Славчо Атанасов.  

Няма среща и разговор през последните месеци, в която хората да не са казали: „Г-н Атанасов, ще има ли възмездие за тези милиони, които се похарчиха за толкова „златни“ ремонти в града – та, това са пари от нашите джобове. Уверявам ги - ще направя пълна ревизия на управлението на Иван Тотев, защото има съмнения за корупционни сделки, особено при обществените поръчки“, каза още Славчо Атанасов.

Състояние на вътрешнокварталните улици и междублокови пространства е сериозен проблем за хората в „Северен“, добави кандидатът за районен кмет на „Северен“ Станьо Балтов.  Като човек, свързан с района, който е израснал и продължава да живее тук,  който развива част от бизнеса си тук, той бе категоричен, че хората продължават да определят състоянието на малките улици, на площадките и междублоковите пространства като болна тема. „Днес в два от микрорайоните ми ми поставиха въпрос, който е проблем за целия район: Няма изградени джобове и контейнерите за смет за опасно оставени или на улицата или са на тротоара, и хората се чудят откъде да минат“,  каза още Станьо Балтов.

Срещите в район „Северен” продължават.