Синдикатът на служителите в МВР е доволен от коалиционното споразумение на 4-те партии. Стратегическата визия на новия кабинет ще съвпада с нашата, смятат от полицейската организация.

На проведената в началото на декември Национална конференция СФСМВР прие стратегически решения, които съответстват в голяма степен на договореното по време на преговорите за сключване на коалиционно споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ в частта Вътрешна сигурност. Това се посочва в съобщение от Синдикалната федерация на служителите на МВР, цитирано от БТА.

Стратегическата визия на СФСМВР до голяма степен съвпада със заявените от преговорните екипи на политическите партии и коалиции намерения за промяна в сферата на обществения ред и вътрешна сигурност. От Федерацията отчитат това като много добро начало и виждат основания да очакват, че след формирането на редовно правителство, политическото и професионалното ръководство на МВР ще демонстрират нов поглед върху проблемите в министерството и нов подход за тяхното решаване.

УС на СФСМВР отбелязва като положителен сигнал факта, че предложените от Федерацията спешни мерки, осигуряващи в кратки срокове допълнителен организационен ресурс на МВР, са приети от преговарящите.