От ИТН могат да направят своите предложения относно съставената до момента управленска програма.  Това заяви депутатът от БСП Александър Симов.

„Това не заключена книга, нито е библия. Готови сме за предложенията на ИТН, разбира се стига и останалите партньори да бъдат съгласни. Има депутати от партията на Слави, както и самата парламентарна група, които искат да работят за държавата. Техните избиратели също искат това“, каза още Симов пред БТВ.

Той не отрече, че е имало промяна в поведението на партията и заяви, че от БСП са готови да разговарят с всички от ИТН.

„Можем до утре да си говорим за това какво ни разделя, но това е егоистично. В ситуация сме, в която трябва да подходим по друг начин и да не постъпваме по „български“, а да се обединим и да загърбим партийните си различия. Смятам, че Кирил Петков не трябва да бъде премиер. Смятам, че беше грешка гоненото на 70-те руси дипломати, но факта, че той го осъзна и отстъпи крачка назад, което е достойно за уважение“, каза още Симов.

„Аз лично смятам, че Асен Василев би бил добър премиер, но виждам, че има някои отрицателни нагласи към него отстрана на БСП“, заяви той.