Район Централен Пловдив има нужда от кмет с добри мениджърски способности. Това е районът, в който има различни проблеми, които трябва да бъдат решавани, а не само назовавани, заяви кандидатът за кмет на район Централен на коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ Румен Кривицки. Нашата програма включва решения, които ще подобрят градската среда в икономически, социален, архитектурно-градоустройствен план, допълни той.

Всяка дейност може и трябва да бъде оптимизирана. Например Синята зона, която има над 3000 места за паркиране, но вече толкова време не е обозначена. Това е една лесно осъществима мярка, която ще има многопосочен ефект. С обозначаването и разграфяването на Синята зона ще се увеличат местата за паркиране и в същото време това води до по-добър контрол и отчетност, до възможност да се направи ясен анализ на финансовите резултати и да се направят подобрения. Проблемът с паркирането в район Централен е виден и е необходимо да се направи по-точно очертаване на зоните за паркиране.

За подобряване на екологията в района ние от ПЛОВДИВ УТРЕ имаме няколко решения. Поддържане на дървесната система в района, продължаване на газификацията на всички обществени сгради, което ще има и положителен финансов резултат за общината, но най-вече за чистотата на въздуха в Пловдив.

Вече осъществихме един проект за видеонаблюдение в район Северен и резултатите от него в посока превенция на престъпленията са налице. За повишаване на сигурността смятам, че е необходимо камери за видеонаблюдение да има на всички възлови точки и кръстощища в Пловдив. Защото това помага за разкриване на престъпления и увеличава сигурността. Това трябва да се случи не само в район Централен, а в целия град.

Има много какво да се направи в район Централен и аз като част от коалиция ПЛОВДИВ УТРЕ съм убеден, че имам професионалната визия за това да се случи, завърши кандидатът за кмет на район Централен от ПЛОВДИВ УТРЕ. 

TrafficNews.bg