"Не искаме бърза процедура. Искаме виновникът да лежи 6 години.". Това заявиха днес Десислава и Петър Гевечанови, родители на малкия Петьо от Панагюрище, който бе прегазен на 14 април на улица в града. Днес Апелативният съд в Пловдив гледа делото срещу извършителя Цветан Пъков.

В края на юни Окръжният съд в Пазарджик му даде 4 години затвор, след като делото бе гледано по съкратена процедура. И двете страни обаче обжалват присъдата. Родителите я считат за недостатъчна, а според обвиняемия 4 години са твърде много.

"Той си вижда семейството и детето. Ние никога няма да си видим нашето", заявиха пред съда в Пловдив родителите на загиналото момче. Те призоваха и за промяна в закона, за да не получават виновниците за инциденти по пътя по-малки присъди. "Законът трябва да се промени. Тези, които взимат решения, не са преживяли това, което ние преживяхме, и не знаят какво е."

Пъков е блъснал малкия Петьо с 70 км/ч, стана ясно по време на съдебното следствие. Той не е имал възможност по никакъв начин да реагира, е заключението на експерти. Ако Пъков е карал с 50 км/ч, колкото е позволената скорост в населено място, той е щял да избегне сблъсъка с детето.

За делото в Пловдив днес са дошли близки и роднини на прегазеното дете.

Още за делото четете ТУК

TrafficNews.bg