Днес Апелативният съд в Пловдив ще гледа делото срещу  Цветан Пъков, който на 14 април прегази и уби на улица в Панагюрище 6-годишния Петьо Гевечанов. В края на юни Окръжният съд в Пазарджик даде 4 години затвор на Пъков Делото бе гледано по съкратеното съдебно следствие по искане на обвиняемия, който се призна за виновен по всички пунктове на обвинителния акт.

Още след пръчитането на присъдата обаче, шофьорът -убиец  заяви, че присъдата му е твърде голяма и той задължително ще я обжалва.

По време на съдебното следствие стана ясно, че ако обвиняемият се е движил с джипа си с 50 км/ч, колкото законът позволява в населено място, той е щял да избегне сблъсъка с детето. При движение с 70 км/ч, Пъков е блъснал малкия Петьо, той не е имал възможност по никакъв начин да реагира, е заключението на експерти.

Родителите на убитото дете - Десислава и Петър Гевечанови заявиха, че присъдата е прекалено малка, но това е законът. Те заявиха, че ще продължат кампанията си за увеличаване на присъдите за убийство на деца пътя. 

И двете страни са обжалвали присъдата, която днес ще бъде разгледана на втора инстанция. 

TrafficNews.bg