Коалиционно споразумение ще има, но след срещата на националния съвет на БСП утре. Това стана ясно днес, след срещата на лидерите на четирите партии.

Според Корнелия Нинова срещата на лидерите не е изненада, а е била предварително планирана след работните групи. По-рано днес стана ясно, че от БСП имат възражения относно коалиционното споразумение и някои социални политики и затова има забавяне на подписването на документа.

По време на срещата днес всичко това е било изчистено, заяви Кирил Петков.

„След като утре мине националния съвет на БСП и го одобрим всички, тогава ще се стигне до коалиционно споразумение. Вечер нямам възражение, това, което трябваше да изчистим бе законодателна промяна в социалната сфера“, заяви Още Нинова.

„Вървим към предлагане на едно стабилно правителство за 4 години, дневният разговор потвърди това, че ще се случи съвсем скоро споразумение“, каза Петков.

Асен Василев потвърди, че вече имат съгласие от „Има такъв народ“.

"Финалните текстове на споразумението са готови. Надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение до края на деня. Текстовете на споразумението ще бъдат публикувани и достъпни до цялото общество, за да може всеки да се запознае с тях”, каза още Василев.

Срещата на социалистите е планирана за утре от 13 часа.