Асен Василев и Кирил Петков не са ме заплашвали. Това коментира в парламента напусналият ПП-ДБ депутат Радостин Василев. "Бях призован в районна прокуратура, която се е самосезирала и дадох обяснения в качеството си на пострадал. От тях не съм заплашван. Всичко останало е част от досъдебно производство. Аз дори като пострадало лице не знам всички данни", каза той и призова да не се правят спекулации.

"След пресконференцията, която направих, получих сериозни заплахи от различни места, те са обект на проверка. Кирил Петков и Асен Василев не са ме заплашвали за нищо никога", настоя отново той. Василев все още е под охрана на МВР. "Те са 24 часа с мен във връзка и с тези неща, за които явно има достатъчно данни", каза той. Василев подчерта, че не е подавал никакви сигнали срещу съпредседателите на ПП, "защото няма за какво".

Той обяви, че политическият му проект веч е в ход, но отказа кои лица ще влязат в него. За това не търсел подкрепа от посолства. Президентът също нямало как да е зад него, защото това противоречи на конституцията.

Асен Василев: Не знам нищо за заплаха срещу Радостин ВасилевПриключи разпита му в прокуратурата