Наводненията и ваксинацията бяха приоритетните две теми повдигнати на първото заседание на новия Министерски съвет, оглавяван от премиера Кирил Петков.

Премиерът Кирил Петков и членовете на новия кабинет ще проведат първо правителствено заседание

„Първата основна задача е да разгледаме последствията от наводненията в областите Благоевград и Смолян. Имаме няколко застрашени моста. Един от големите мостове в Благоевград има риск, който трябва внимателно да разгледаме“, започна Петков правителственото заседание.

Министър-председателят уточни, че утре ще бъде организирана среща между областните управители на Благоевград, Смолян и Кърджали и задно с министъра на Регионално развитие и Бойко Рашков, в чийто ресор е службата по „Бедствия и аварии“, за да обсъдят заедно проблемите в областите.

Втората важна тема, на която сложи акцент Петков е ваксинацията.

„Ваксинацията ще стане приоритет. Още днес предлагам да направим заповед за тази сграда и ще дискутираме същото правило да се въведе и по министерства“, посочи Петков визирайки влизането в тези институции със зелен сертификат.

В уводното си слово той призова всеки от министрите да сподели първите си впечатления и проблеми, за да „започнем заедно работа“.

Днес новият Кабинет ще разгледа промени в Устройствения правилник на МС и неговата администрация във връзка с новата структура на Министерския съвет. Заседанието на правителството днес е извънредно, тъй като премиерът и членовете му са си поставили за цел веднага да започнат активна работа по актуалните и спешни теми за държавата, без да се очаква традиционното редовно правителствено заседание в сряда.