Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на бронирана техника за Украйна може да се определи само с една дума - срам, съобщиха от партията.

"След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен път - към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят", допълва Пеевски.

Според него Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на Президента, като с това потвърди подкрепата към Украйна и украинския народ.

"Затова в Парламента и политическия ни живот най-важният, обединяващ фактор трябва да бъдат и да останат споделените евроатлантически ценности, които са безалтернативни", допълва Пеевски.

Румен Радев наложи вето върху Закона за предоставяне на бронирана техника на УкрайнаДепутатите не са достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, се казва в мотивите