ДПС ясно е казало, че в изпълнителната власт няма да участваме. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след разговори в парламента. Той настоя, че от движението не искат министри и зам. - министри. И увери, че при разпределението на позиции няма квота. ДПС ще подкрепи и двете кандидатури, на ГЕРБ и на ПП-ДБ за Косттицуонния съд, каза той след като и ГЕРБ потвърдиха, че Десислава Атанасова е техният кандидат, пише 24часа.

ГЕРБ-СДС номинира Десислава Атанасова за конституционен съдияАз съм абсолютно убеден, че тя ще се справи добре, заяви Бойко Борисов

"Отдавна съм казал, че има всички шансове това управление. Да мине ротацията, за момента всичко е стабилно", оцени той управлението. И отказа да коментира дали ще има промени в кабинета: "Водят се разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ, да се разбират. Дали ще има други министри - питайте тях, ние там няма да участваме". 

За писмото, което Ахмед Доган изпрати по празниците, в което се изразяваше загриженост за партията, Пеевски коментира, че то е "много ясно". "Това е насочено към всички наши структури. Ще има ново начало на ДПС, връщаме се към хората, защото на места е загубена връзката. Започваме срещи по места да се върнем, там откъдето е започнало ДПС", заяви Пеевски.

Той не бил искал оставката на военния министър Тодор Тагарев. Министърът му се бил обадил още на следващия ден, а Пеевски му обяснил какви за възраженията му.