"Самозабравата на Радев го тласна към явна намеса не просто в политическата система, а в груба и брутална намеса в изборния процес" - това се казва в позиция на Делян Пеевски в отговор на думите на държавния глава от по-рано днес.

Според Пеевски Радев първо е опитал да подчини ЦИК, а днес се опитва "да потисне всички партии, участници в изборите".

Днес в отчаянието и безпомощността си Румен Радев разкри истинското си лице. Самозабравил се властник, който отчаяно брани доверения си кръг олигарси и най-вече себе си. След осем години, в които Радев присвоява несъразмерна власт, газейки Конституцията, два мандата, в които всички ръководители на служби са под негов контрол, три години, в които управлява еднолично чрез марионетните си правителства, той днес отново поиска цялата власт за себе си и държавата, в услуга на него и доверения му кръг.

Европа вижда това, нямайте съмнение, коментира Пеевски и посочва, че няма аргумент, който да убеди партньорите не, че случващото се е "за доброто на демокрацията".

Защото Европа не допуска самозабравили се фигури да яздят институциите и партиите и да размахват заплахи и принуда, осигурявайки за себе си и близкия си олигархичен кръг чадър и протекция.

Делян Пеевски смята, че президентът "брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси добруване". ТПо думите му "Радев не може да приеме правилата на демокрацията, защото самия той в генезиса си е несъвместим с тях".

Пеевски пита защо политиците "мълчат, когато виждат какво прави с държавата" и защо се допуска "придобиването на партии, фракции или отделни лидери, готови на всичко, за спасяването на кожата си". Защо изглежда всички са на колене пред Радев!?"

Според него мястото на България не е да е руска република.