Имаме сведения – хубаво е да започнете да търсите вътрешния министър, а и се надявам той да има доблестта да каже истината, че е бил притискан от тях на изборите да работи в полза на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). За това му искат оставката. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, който коментира поисканата оставка на министъра на вътрешните Калин Стоянов от страна на ПП-ДБ. 

Според мен случаят е много различен. "Аз отдавна знам, че те ще искат тази оставка", каза Пеевски. Той посочи, че е разбрал тази информация от хора от екипа на министър Стоянов. 

"На човек, който не се бъркаше в изборите и МВР си свърши работата, абсурд да му искаме оставката", каза още Пеевски. 

От ПП-ДБ поиска оставките както на министър Калин Стоянов, а като една от причините за това посочиха допусната ескалация на напрежението на вчерашния протест пред Националния стадион „Васил Левски“, докато вътре се играеше на празни трибуни футболната среща между националните отбори на България и Унгария.

От ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър след погрома на протеста срещу БФС33-ма души бяха задържани и 24-ма ранени