"Има едно ДПС, няма друго. Ахмед Доган е от земеделците", това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, попитан за размяната на жалби в съда между двете фракции - и около Пеевски, и около Доган.

По думите на Пеевски всички, които са изменили на ДПС, са се самоизключили. 

"ДПС отива на избори. Друга тема няма. Единственото нещо, което мога да кажа на нашите избиратели, е ново начало без дерибеи", посочи той. 

На 11 септември Върховният административен съд (ВАС) задължи Централната избирателна комисия (ЦИК) да регистрира коалицията около Делян Пеевски за парламентарните избори. Магистратите приеха, че те първи са подали заявлението в Комисията. Междувременно снощи ЦИК регистрира коалицията "ДПС-Ново начало" на Пеевски за предсрочните парламентарните избори на 27 октомври и отказа да регистрира партия „Движение за права и свободи“ . Решенията подлежат на обжалване пред ВАС чрез избирателната комисия в тридневен срок от обявяването му. Паралелно с всичко това ЦИК регистрира коалиция „Алианс за права и свободи“ за участие в предсрочния вот. Това стана час след решението на ВАС за регистрацията на фракцията около Пеевски. По този начин „Алианс за права и свободи“ дава възможност на привържениците на Ахмед Доган да използват листите на коалицията за участие във вота на 27 октомври.