Старата канализация, разкопани новоасфалтираните улици и слабо улично осветление се основните проблеми, които жителите на квартал „Съдийски" поставиха пред Здравко Димитров. "Никой в община Пловдив не чува оплакванията ни от лошо работещата канализация, която е била изградена когато къщите в квартала са били съвсем малко. Имаме ежедневно наводнения след пороите. Отводняваме и продухваме канализацията със собствени средства", разказа Иван Колев, домоуправител в квартала.

"Има два различни вида Пловдив", отвърна Здравко Димитров. "Знам, че тази констатация не решава проблемите, но тя е първата стъпка към решението им. Единият вид Пловдив е на сегашният кмет и на заместниците му и се вижда от кабинетите им. Те виждат "копчетата", шадравана и градинката пред общината и си казват "Доволни сме от постигнатото през мандата. Вие в "Съдийски", сега ми показвате един друг Пловдив в който има много несвършена работа, в който пловдивчани са зарязани от кмета и от общината и са оставени да се оправят както могат",  допълни Здравко Димитров.

Домоуправителят Иван Колев каза още, че зелените площи в квартала не са добре поддържани и има много стари опасни за децата съоръжения" „По стара нашенска традиция година след новоположения асфалт и в квартал „Съдийски" доставчиците на комунални услуги разкопаха нови улици ", казаха още живущите в квартала и попитаха защо от Община Пловдив работят "разхвърляно и с лоша организация".

Младежи от квартала попитаха Здравко Димитров дали могат да се присъединят към екипа му и да работят с връстници от целия град по "Картата на проблемите на Пловдив" в частта им за младежи.

"Заповядайте в щаба. Вече имаме младежки екип, с който работим и където дискутират всякакви въпроси свързани с развитието и реализацията на младите хора в Пловдив и ми предлагат идеи и варианти за действие", отговори Здравко Димитров.

На въпрос на Димитров какво ги провокира да участват в изборната кампания младежите отговориха, че ги дразнят много нередности в начина на управление на Пловдив. "Кметът Тотев е високомерен и се държи като принц, а не като млад човек. Само до преди 4 години бе почти на нашата възраст и би трябвало да разбира какво е важно за младите хора", отговори един от младежите, Атанас Миланов и допълни, че единствените места където вижда настоящия кмет са снимките в хвалебствените статии за него в част от медиите.

 "Ние винаги гласуваме за ГЕРБ за парламент. Имаме приятели в Стара Загора. И там кметът Живко Тодоров е от ГЕРБ и е млад човек. Хората обаче го виждат всеки ден, той си говори с тях и обръща много внимание на младите. Не можем да си обясним защо пловдивският кмет и екипът му са толкова надути и не си говорят с хората. Искаме кмет, който ни обръща внимание и уважава хората и затова сме тук", каза Краси Тодорова, която заедно с други млади хора поиска да работи в екипа на Здравко Димитров по младежки дейности и въпроси.

Знам, че много от хора са ядосани и обидени. За съжаление сегашният кмет и заместниците му разделят пловдивчани на "наши" и "ваши". Нали видяхте, как техни подчинени, които са наети да работят по културни инициативи с общински пари си позволиха да обиждат художниците, писателите и творците в Пловдив и да им дават оценки и да им казват, че миришели на нафталин", каза на младежите Здравко Димитров и добави, че който е тръгнал да обижда пловдивчани, добро не го чака.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg