Опашка от избиратели за вота за български парламент се образува в обедните часове днес пред секцията в населения с много български изселници квартал Пурсаклар в Анкара, предаде БТА. До 13:15 ч. правото си на глас в избирателната секция са употребили 235 български граждани.

Десетки избиратели чакаха на опашка да дойде редът им да гласуват. Избирателите могат да гласуват машинно, както и с хартиени бюлетини. Представител на СИК пита всеки гражданин за предпочитанията му за начина на гласуване.

В сутрешните часове повечето избиратели са гласували машинно, докато по обяд повече са предпочели да подадат хартиени бюлетини. Към момента малко повече са хартиените бюлетини.

Няма информация за нередности в избирателната секция, която е била отворена навреме, в 7 ч. сутринта.

До този момент изборният ден в Кърджали преминава спокойно. Няма струпване пред секциите, някои вече идват с вече взето решение с какво да гласуват - с машина или с хартия. Други пък взимат решение в последния момент.

През последните дни на автогарата в Кърджали отново идват автобуси от Турция по редовни линии и изборният туризъм, макар и да не е масово явление, отново се случва. По наша информация тази сутрин отново са пристигнали автобуси от Бурса и Истанбул, но изселнически организации отчитат и ефектите на инфлацията и поскъпването на живота.

Три машини са дефектирали в началото на изборния ден, съобщиха от РИК. Едната е в секция в Кърджали, където двама души са гласували един след друг, а е излязла само една разписка. В две села също е имало машинен проблем.