"Нямаме договорка за ротационен принцип за председателсткото място на Народното събрание. Няма и договорка аз да заема този пост". Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг.

"Потвърждаваме волята си да положим усилия да има редовно правителство, което да започне истинската промяна на досегашния модел на управление. Показвали сме, че се борим със задкулисието", каза още Нинова.

"Приключи работата на 18 експертни работни групи. Оттук нататък останаха спорни въпроси. Очакваме от мандатоносителя ПП да свикат политическата среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор, добави Нинова. В резултат на тази среща искаме да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясни ангажименти по дати и месеци", обясни Нинова.

"Трябва да се подпише това коалиционно споразумение и едва тогава ще започнем да говорим за имена и постове, каза още Нинова. Нищо публикувано като имена за БСП не отговаря на истината, коментира още Нинова. Договорка за ротационен принцип нямаме, нито че аз ще съм председател", уточни още тя.