„Подредихме листите за кампанията си без никакво напрежение. В добър разговор с нашите структури”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти.

Тя обясни, че са свършили много от обещаната партийна дейност, но е останала и много несвършена. „С пълно единодушие бе приета и предизборната платформа на партията”, каза тя.

В началото на пресконференцията лидерът на партията изтъкна, че са приели декларация за 1 г. от началото на войната в Украйна. „Потвърждаваме тази война е унищожителна, братоубийствена с тежки последици за целия свят и за България. Изходът от нея е спиране на военните действия, започване на преговори с цел – постигане на траен мир”, каза  Нинова.

Относно счупената плоча на Паметника на Съветската армия и призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов веднага да се маха плочата, Нинова каза: „Мисля, че достатъчно омраза, агресия и разделение на българския народ има, за да го увеличаваме и ние. Паметниците са историята на България и тя трябва да се пази. По-добре да търсим обединителни каузи”.