“Намерете време и проверете какви разходи са направени и също дали има забавени процедури”. Това заръча на първото заседание на новия Министерски съвет премиерът Николай Денков.

Още вчера стана ясно кои са непосредствените задачи, по които трябва да работим през следващите няколко дни, за да можем да стартираме успешно и по-сериозната дългосрочна работа. Трябва да започнем с подготовката на бюджета, трябва всички да съдействате на министъра на финансите, за да успеем навреме. Окомплектоването на кабинетите по министерства, тъй като, знаете, че трябва да се справяме с извънредна ситуация. И третото е да довършим подготовката на управленската програма, където молбата ми е заедно с експертите и депутатите да подготвим документа, който от тук нататък ще бъде нашият план, график, Библия, както искате го натичайте, каза той.

Моля ви да действате експедитивно и решително по изпълнението на тези задачи, защото нямаме време, никой няма да ни даде 100 дни и в същото време това не трябва да става за сметка на качеството, подчерта той.

Това, което видях през последните дни в медиите са няколко информации за както казваме - раздадени, предоставени средства в доста големи размери, става дума за милиарди левове без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно. В същото време отново се появи информация в медиите, че има забавени процедури, където също могат да настъпят загуби в големи размери. Аз не знам тази информация дали е вярна. Това трябва да се провери и затова наред с другите задачи молбата ми към вас е да намерите време, посочи той.