Ако министъра продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, тогава ще си подам оставката, но той тръгна в правилната посока. Това заяви премиерът Николай Денков на летището, където присъстваше, за да посрещне шахматните ни кралици, които се завърнаха на родна земя. 

"Видях, че Стоянов е обявил, че трима служители са освободени. Това е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха паднали хора, журналисти и обикновени протестиращи, трябва да напуснат МВР", заяви още той.

Вчера премиерът Николай Денков е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

"Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата, както ставаше преди", настоя премиерът на брифинг в Министерския съвет, където се състоя регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието.

В понеделник също така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР.

По-рано днес пък, на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че трима полицаи от протеста срещу БФС са отстранени.

Благодаря на премиера, че потвърди, че лидер на политическа партия - Кирил Петков, е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал, добави Стоянов.

Във връзка с исканата оставка на спорния министър Николай Денков заяви:

"Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван".

Той призна, че проблем с шахматните федерации има, тъй като само една от тях притежава лиценз.

"Изключително важно е, че момичетата успяха да се съберат в последния момент и да направят отбор за Европейското. Можеше и този момент да се изпусне. До края на седмицата ще направим среща с федерациите, за да няма пречки оттук нататък", разкри премиерът.