Вече е ясно кой е кандидатът за президент на ГЕРБ! След доста пространно слово премиерът Бойко Борисов обяви името му: Цецка Цачева. Понеже според министър-председателя г-жа Цачева не разбира от военно дело, той предложи за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев, който е бил зам.-началник на Българската армия и е командвал Военноморските сили.

Официалното представяне на кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България започна точно в 11 часа. Партията най-накрая обяви кандидатите си - само два дни преди да изтече последният срок за регистрация на претендентите за "Дондуков" 2 в Централната избирателна комисия (ЦИК). 

"Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията. На тая нация много бащи и претенции за бащи се явиха. Крайно време е да имаме и една майка, която да се погрижи действително майчински за този народ, обяви Борисов. . "А не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентското кресло могат да свърша работа със сила или натиск. Не могат", подчерта той.

Според него Цачева е най-подготвена от поста от другите обсъждани кандидати основно заради задълбочените си познания на законодателството.

Премиерът мотивира кандидатурата на Манушев с подготовката му във военната сфера, каквато Цачева няма, освен това той бил одобряван от гражданската квота. Борисов допълни, че съобщил на Манушев, че той е избран днес в 11 без 15.

TrafficNews.bg