Къща нямам, никъде. Нито в София, нито на територията на България, нито извън България. Живея в апартамент, който съм описала в декларацията си. 

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като по-рано днес бившият вицепремиер и настоящ депутат и лидер на НФСБ обяви, че министър, без да уточни кой, живее в къща, която не е декларирал.

Валери Симеонов показа и снимки, които вече са публикувани в медии и на част от тях, непоказани днес, се вижда министърът на туризма и детето й. Така стана явно, че Симеонов говори именно за нея, въпреки че не спомена името й.

"Разпространяват се снимки на къща, където съм била на гости. Къщата е собственост на родителите на моя съпруг от 2006-а. Много преди да го видя дори на снимка. Да, била съм на рождени дни на мои приятели в техни къщи. Трябва ли следващия път да свикам брифинг да обясня, че не живея и в техните къщи?", попита тя риторично.

Ангелкова обясни изнесените данни като "странна фиксация от един бивш вицепремиер".

Тя бе категорична още, че е декларирала цялото имущество, което притежава.

Имотният скандал Ангелкова-Симеонов продължава вече седмица. Екс вицепремиерът първо я обвини за покупката на нереално евтин апартамент. После, повдигна темата за луксозна къща в "Драгалевци", а днес отвори дума и показа снимки и на тази.

На този фон, вчера стана ясно, че в прокуратурата е постъпил сигнал срещу Симеонов за три имотни сделки. Проверка започна, а той отрече да има нередности.

Скандалът за имотите не е първият сблъсък между Ангелкова и Симеонов. Докато той беше вицепремиер с ресор туризъм, двамата бяха в почти постоянен конфликт. Лидерът на НФСБ дори даде министерството на туризма на прокурор.

Симеонов пак пита: Кой министър живее в луксозна къща на улица "Липа"?Той уточнява, че обитателят на къщата има три апартамента в София

Престрелката "Ангелкова – Симеонов": Купила съм само двор, къщата е за събаряне!Обвиненията на Симеонов към министъра на туризма продължават вече втори ден