Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отново загадъчно намекна за министър, който живее луксозна къща в Бистрица, на улица "Липа". Той показа снимки на части от имота и бяло куче.  

"Доста луксозен имот, в който се живее от години", заяви лидерът на НФСБ.

Всъщност снимките, които той показа бяха публикувани от Агенция ПИК, която често отразява позициите на Симеонов.

В тяхната публикация се посочва, че министърът, който обитава къщата, е Николина Ангелкова. В статията има и нейни снимки, но Симеонов не назова името й, заяви, че не знае за публикацията, която е от 2017 година.

Симеонов уточнява, че обитателят на къщата има три апартамента в София. Проблемът по негови думи е, че въпросният член на кабинета не в декларирал, че живее в друг имот, както е по закон.

"Няма да се изненадам, ако депутатите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ", заяви още Симеонов и допълни: "Ако излезе собственост на някоя групировка, ще бъде интересно!"

"Имотната война" между Ангелкова и Симеонов продължава вече десетина дни.

На този фон преди ден стана ясно, че Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество проверява и Симеонов за три сделки. Те са направени от фирмата му "СКАТ".

Една от тях е за имот, закупен от общината. На него сега е построен блок. Симеонов обясни, че още не знае кой е подал сигнала, но когато разбере, ще го съди.

"В целия сигнал не се говори за имущество на Валери Симеонов. Говорим за фирмени дела. Говорим за сделки, извършени преди да вляза в политиката, а и тези сделки са проверявани от НАП", допълни той.

Подхванаха и Валери Симеонов за евтини имоти, вижте документите в TrafficNews!Лидерът на НФСБ напазарувал общинска земя, докато бил председател на Общинския съвет, а негов депутат - юристконсулт

Престрелката "Ангелкова – Симеонов": Купила съм само двор, къщата е за събаряне!Обвиненията на Симеонов към министъра на туризма продължават вече втори ден