Младият икономист Тодор Стоилов, който бе кандидат за евродепутат в листата на БСП на последните избори, влиза в битката за кмет на район „Централен” в Пловдив.

Кандидатът на социалистите е математик и магистър по финанси с опит в търговските преговори и управлението на проекти. Ръководи районната структура на БСП – Централен от 2016 година. Активно се занимава с политика от осем години.

Пред делегатите 32-годишен мениджър в търговска компания представи подробна карта на проблемите в района и посочи решения.

„Администрация в тясна връзка с гражданите, с професионалните и творческите гилдии, с културни институти”, гарантира Стоилов. Той предвижда артсъвет към районния кмет за цялостни политики по опазване и поддържане на културното наследство, концентрирано на територията на район „Централен”. Надява се, че в следващия местен парламент социалистите ще имат двойно представителство, за да се реализират управленските идеи на БСП.

„Няма по- слаб Общински съвет в историята на Пловдив от настоящия”, обясни председателят на ППГОС Николай Радев. Той анализира политическата обстановка в града и поведението на партиите, а съветничката на района Петя Манева представи отчета на групата.

Делегатите изслушаха и кандидатите за кмет на Пловдив, който БСП ще излъчи на 7 септември с гласуване. Номинираните от района са Николай Радев, издигнат от най-много основни партийни организации, Диана Димитрова, експерт по европейски програми, Минка Сърнешка – мениджър и бивш общински съветник, архитект Румен Григоров , адвокат Тодор Кръстев и инженер Калин Милчев. Социалистите от р. „Централен” предлагат 43 имена за включване в листата на БСП. Тя ще бъде подредена на висшия партиен форум – Конференцията.

С плакети за специални заслуги към каузите на БСП бяха отличени юбилярите на районната организация, от които двама столетника. 105-годишния бай Сандо лично благодари със стихотворение на своя приятел Вапцаров, а 100-годишният герой на социалистическия труд и началник на бившите Строителни войски ген. Иван Желев не успя да присъства. Плакети получиха  още Диана Милчева за 80-я й рожден ден и Георги Господинов за петдесет години всеотдайна работа в партията.