Нямам влогове за 600 хил.лв. Това каза днес пред журналисти зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов. Вчера излязоха имуществените декларации на депутатите от 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. А според медийна публикация Митов държал над половин милион в сметките си.

"Някои изобщо чете ли тези декларации? Защото видях една медия, която беше написала, че съм декларирал някакви 600 хиляди, които ги няма вътре. Ако някой ги намери в декларацията ми, по банков път или в сакове и чували, му ги подарявам. Това е безобразие! Най-малкото журналистите са длъжни, като напишат нещо, да прочетат какво пише в декларацията. През 2020 г. съм се прибрал от чужбина. Като всеки един нормален български гражданин съм отишъл в банка и съм си изтеглил кредит, за да си купя жилище'', каза Митов. Той уточни, че си купил жилище за 225 хил. лева и затова е изтеглил кредит за 170 хил. лева.

Декларацията е публична – ако някой я погледне, ще види вътре какво пише. Има ги банковите сметки, откъде е теглен кредитът, в какъв размер е и на каква стойност е жилището, допълни той.

Като прочетат декларацията, защото очевидно не са я прочели, да ми се извинят, поиска той.