Ако премиерът и вицепремиерът, съгласувано с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството, преценят, че следва да остана като министър и след ротацията, аз съм готов да довърша започнатото. Това каза вътрешният министър Калин Стоянов преди изслушване в ресорната парламентарната комисия.

Министър Стоянов определи обучението на служителите на МВР за това как да действат при определени ситуации като един от основните приоритети на ведомството. Той добави, че полицаите изпадат в ситуации, от които е видимо, че обучението трябва да се завиши и коментира, че то трябва да бъде системно и периодично.

На въпрос кои са другите приоритети на МВР за 2024 г. Калин Стоянов каза, че те са много и са заложени в управленската програмата. Той допълни, че министерството има много проблеми за решаване и се работи по тях.

По време на изслушването в ресорната парламентарна комисия вътрешният министър съобщи, че служители на дирекция "Жандармерия" ще бъдат изпратени по малките населени места. По думите му това са служители, изтеглени от българо-турската граница, заради спокойната обстановка там през последните четири месеца.