Машините за изборите потеглиха към секции в Пловдив и областта под сериозна полицейска охрана, съобщи репортер на TrafficNews.

Общият брой на машините, които ще бъдат разпределени е 899. 

Първо ще потеглят машините, които ще бъдат разпределени в областта, а след това тези в град Пловдив. 

Изборните места в Пловдив и областта са общо 413, а изборните секции са 1004, от които 12 са подвижни за хора с трайни увреждания

Всички сикове ще бъдат охранявани, а полицаите ще направят обстоен преглед на местата за гласуване, както и на такива, които няма да бъдат използвани за сикове. Комисар Костадин Костов шефът на отдел "Охранителна полиция" заяви, че всички служители на МВР са запознати с процедурите при сигнал за бомба. 

"За пореден път участваме в изборите и имаме изградена рутина. Вчера в транспортната база пристигнаха машините за гласуване, които днес по определен график ще бъдат разпределени по изборните места за гласуване. Първо ще разпределим 15 лъча предназначени за областта, а след това ще транспортираме и тези предназначени за град Пловдив. Изборните места в Пловдив и областта са общо 413, а изборните секции са 1004, от които 12 са подвижни за хора с трайни увреждания. Няма нищо по-различно от предишните избори. След като сиковете проверят помещенията и поставят хартиените бюлетини и машините ще се поемат под полицейска охрана. Целият полицейски състав, който ще охранява изборите е запознат с процедурите, които се правят при постъпване на сигнал за бомба. Днес всички полицейски служители, които ще охраняват местата на гласуване ще направят сериозен оглед на сиковете. Всички помещения не само, в които ще се гласува ще бъдат запечатани за по-голяма сигурност", заяви комисар Костадин Костов.