"Съпротива винаги ще има, но ако правителството се справи с примерно 10 важни неща, то може да остане и по-дълго, отколкото ние сега мислим. " Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в предаването "Лице в лице" на БТВ.
Според него правителство ще има, защото има един много важен навигатор - кой ще разпеаделя публичните пари, които са около 15 млрд евро." Имаме нуждата от работещо правителство", изтъкна той.

"Когато говорим за плосък данък, той отдавна не е плосък, хората, които имат по-голяма печалба доплащат за медицински услуги, за образование и пр."

По актуалната тема за отблокирането на пари от Сребърния фонд, Хампарцумян заяви: "Това което прави служебният кабинет е системно да плаши хората и остойностяване на различни групи за влияние. Министерството на финансите е подчинено на волята на парламента, но когато няма парламент правят каквото им каже президента и гласовте, които им нашепват... И ако изпълним това, което МФ направи, ще получим дефицит от 6,4%."

Той каза, че не е опасно да се вземе нов дълг. Зависи за какво и как се използват парите от дълга. "Дълг, който няма да се похарчи и разпилее ще е ок, ние не трябва да се плашим от задълженията. Това е ключът - дали парите, които ще вземем ще работят за това хората да живеят по-добре или дългът ще се разпилее."

Хампарцуман подчерта, че трябва да опитаме да влезем в еврозоната, въпросът е да се спрат течовете в системата, по границите да няма контрабанда и пр.

Димитър Маргаритов, бивш зам.-министър на индустрията подчерта, че трябва да се запази стабилността на данъчната система и да не се повишават налозите. Дефицит от 6,4% не трябва да се приема.