Костадинов: Няма как да има работещо правителство без „Възраждане"

Според него, ако има друг вариант той ще бъде определен от посолството на САЩ

03.04.2023 09:12 3880 0
Костадинов: Няма как да има работещо правителство без „Възраждане

Има два варианта за правителство - или на посолството на САЩ, или правителство на „Възраждане“. Това заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Тъй като все още не са излезли окончателните резултати трябва да сме предпазливи в коментарите, но определено смятам, че „Възраждане“ е първостепенна политическа партия“, категоричен е той.

Костадин Костадинов подчерта, че вече са в тройката на политическите субекти в България. „На второ място искам да припомня, че в предишния състав на НС до голяма степен съставянето на правителство зависеше от „Възраждане“. Ако ние бяхме решили, по подобие на други политически партии, да предадем своите избиратели и да направим компромис в името на това да влезем във властта, тези избори сега нямаше да ги има“, отбеляза той пред БТВ.

Според него съдбата на България все повече зависи от онези, които са избрали „Възраждане“, а що се отнася до партията – тя върви с бавни крачки към първото място.

„Няма как да има работещо правителство без „Възраждане“. Ако тези две политически сили, които са на първо и второ място, решат да съставят правителство, на практика няма да е заради тяхната воля, а заради тази на американския посланик“, каза още той.

Костадин Костадинов подчерта, че в момента има два варианта – или правителство на посолството на САЩ, или правителство на „Възраждане“. Трети вариант според него няма.

„Дори и да направят правителство – то няма да е стабилно. Нагласите на техните избиратели според социологическите агенции показват, че те не искат правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Или по-скоро едните искат, а другите не искат. Няма как една такава конфигурация да бъде стабилна“, каза още той.

 

 

Изпрати новина