Даваме кратък срок на правителството да отмени "зеления сертификат", до първата седмица на януари, или от "Възраждане" ще призовем народа да нахлуе в НС. Ако не искате разум, ще получите революция.

Това обяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

"Нормалността  в България е на границата. Под предлога, че се грижат за нашето здраве, искат да се ваксинираме безропотно. Спират се планови операции заради КОВИД отделенията. Казват колко са починали от вируса, но не и от неуредиците в болниците. Предприемачите изнемогват заради високите цени на тока, а хиляди работници бяха принудени да се ваксинират, за да запазят работните си места. Защо не се погрижихте със същата сила за онкоболните, за хората чакащи трансплантации? Има плашещо съглашателство между правителствата на Радев-Борисов-Петков, каза той по повод имунизацията.

От "Възраждане" категорично се обявяваме против задължителната ваксинация - поставянето на тези "експериментални течности", допълни Костадинов.

В края на декларацията се съдържаше директен призив за нахлуване и натиск над народните представители. Призовавам депутатите да се въздържат от подобен език в, а и извън пленарната зала. Те са избрани в Народното събрание да защитават позиции, но не и да призовават за насилие. Надявам се вие, а и другите председатели да не допускат подобен език в залата, призова в отговор Кристиан Вигенин от БСП. Но шефът на парламента Никола Минчев само му благодари за изказването.