Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш здравен министър Костадин Ангелов обвини в лъжа настоящия министър на здравеопазването Христо Хинков. 

"Лъжа са думите на министъра на здравеопазването Христо Хинков, че освобождаването на изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е "консултирано" с мен", написа Ангелов в своя профил във Фейсбук.

Припомняме, че изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста си от министър Хинков. На негово място е назначен д-р Константин Димов.

ГЕРБ веднага реагираха и обявиха бойкот на правителството заради смяната на директора. Те поискаха създаването на механизъм за взимане на решения в "сглобката", а Костадин Ангелов заяви, че одитът за "Пирогов", станал причина за смяната на ръководството, бил "изсмукан от пръстите си".

Новият директор все още не е вписан официално обаче, тъй като процедурата е спряно от съда. Така Димов все още не може все още да встъпи в длъжност и смяната в управлението ще се забави.

"Аз съм консултирал тази моя стъпка. Не само с премиера, но и с председателят на здравната комисия (Костадин Ангелов). Това не е лично мое решение, изпълнил съм каквото повелява закона", заяви Хинков на брифинг в министерски съвет.