Комисията за контрол над службите се очаква да обсъди в сряда въпроса: Приела ли е България венецуелски капитали на държавната петролна компания?

Това заяви във Велико Търново председателят на вътрешната парламентарна комисия и лидер на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Няма информация за паричен трансфер от ВенецуелаСпоред експерти голяма сума с пари няма как да бъде преведена през брокерска къща

Вчера депутатът от венецуелския парламент Карлос Папарони обвини президента на страната Николас Мадуро, че е накарал Националната петролна компания да източва държавни средства през България.

"Petróleos de Venezuela (PDVSA) иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", написа депутатът в Twitter, уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

Родното ни Външно министерство реагира незабавно и обяви, че няма информация за подобни парични трансфери от властта в Каракас.

Днес Цветанов изрази убеденост, че партньорската мрежа на службите за сигурност ще подаде информация, ако бъдат засечени подобни преводи, в която и да е било точка на света.

"Може да се зададат въпроси от народните представители към представителите на специалните служби за това, което предприема страната ни, за да можем да ограничим възможността от подобни финансови средства, евентуално, които биха могли да постъпват, дали се прави необходимият контрол", посочи той.

"Президентът избърза с неговата позиция, защото външната политика е функция на правителството", заяви Цветанов по повод разминаването на позицията на президента и правителството за политическата ситуация във Венецуела.

 

Стихотворение за Деса Мерцедеса въодушеви събралите се на организирания от Фейсбук протест

Според него правителството е реагирало адекватно, а Румен Радев е направил непремислено изказване, защото външната политика е функция на Министерския съвет.

Снимка: flickr