"Кирил Петков е достоен да поеме страната в този труден момент, да поведе борбата с корупцията и да изпълни основния ангажимент на съставената коалиция -  Нулева толерантност към корупцията.  Вярвам че той ще продължи промяната започната от служебния кабинет. Надявам се той да е и основния двигател на бъдещото правителство" . Така председателят на парламентарната  група на "Продължаваме промяната"  Андрей Гюров представи бъдещия министър - председател Кирил Петков. Днес парламента гласува новото правителство на България, съставено от представители на четвърнта коалиция. 

Кирил Петков представи основните приоритети на кабинета. На първо място трябва да се запазят цените на тока за битовите потребители, да се налят цените на тока за бизнеса и да се осъществи газовата връзка с Гърция, заяви Петков. Той бе категоричен , че зеленият сертификат ще остане, а държавата трябва да се погриже за масова ваксинация. В тази връзка петков допусна грешка, обявявайки, че 8,5 милиарда души са ваксинирани, но тя беше веднага хваната от специалистите в залата и той се поправи, че това всъщност е броят на поставените дози. 

Кирил Петков заяви, че ще изисква зелен сертификат от всички членове на Министерски съвет. "Не може малкият ресторант на ъгъла да иска зелен сертификат, а ние да не даваме пример" бе категоричен той. 

Петков представи всички членове на бъдещето правителство като ги свърза с приоритетите на коалицията. "Основната цел на МВР ще бъде да бъде да няма един човек над закона и да се хваща корупцията на всички нива" заяви бъдещият премиер. Той заяви, че се надява на помощта на опозицията за конституционни промени, за да може България да получи едно честно правосъдие. От парламентарната трибуна той обяви и мечтата си в сферата на икономиката- в българия да се появи първата компания еднорог / компания, която в рамките на 10 години регистрира оборот над 1 милиард лева/. 

Петков заяви, че поставя на едно ниво демографската криза и българската куртура. Припомни , че е бил впечатлен от възстановената сцена в първомайското село Татарево и заяви, че това е една от причините да повери този ресор на човекът възстановил читалището - Атанас Атанасов. 

"Обещавам да съм министър- председател на всички българи. Няма да има кмет или община, които да нямат приоритет. Няма да има разграничение. Аз ще бъде пръв между равни" обяви Петков от парламентарната трибуна и заяви, че вярва , че след 4 години България ще бъде едно по-различно място.