БСП е партията, която все още има възражения относно коалиционното споразумение и затова подписването му се отлага. Според Корнелия Нинова става въпрос за "предложения, които касаят социалната сфера" в законодателството.

"Разбира се едно такова споразумение не е проста работа, искаме в детайли всичко да бъде изпипано", заяви тя.

Сега лидерите на „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“ се събират на спешна среща в парламента, за да се прецизират текстове. Митева също е била помолена да присъства на координационния съвет. Очаква се да се обсъждат законодателни приоритети.

"На финалната права на преговорите сме,  все още има малко неща, които да довършим и доуточни, в утрешния ден се очаква БСП да направят своите уточнения", заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той се надява следващата седмица да има работещо правителство, а утре или през уикенда да бъде подписано коалиционното правителство.

„Би трябвало до понеделник това да сме подписали споразумението. Хубавото е, че всичките неща ги уточняваме преди взимането на мандата и това ще е само формален акт. Вече са ясни и повечето имена, които ще бъдат част от министерски съвет. Вицепремиерите ще бъдат петима. Искам да дам пълната свобода на нашите партньори да направят обора, който смятат че е най-добър, това ще е отговорност на всеки един от тях и когато ги съберем заедно се надяваме да бъде отборът на България“, заяви Петков.

Той е категоричен, че трябва да има отборна игра.

„През цялото време работихме с нагласата, че трябва да се случи правителството. Причината да ходим по централите на партиите беше да покажем, че сме готови на диалогичност и че оттук нататък ще има отборна игра“, добави още той.