Приключиха консултацията на „Продължаваме промяната“ с президента Румен Радев. След срещата Кирил Петков заяви, че се надява до 24 часа да бъде обявен новият кабинет. Снощи около полунощ е бил изготвен коалиционният договор и е бил изпратен до коалиционните партньори, които имат възможност днес да направят коментари.

„Буквално се надявам, че до утре следобед вече да сме финализирани всички преговори.  Днес трябва да минат вътрешните дискусии при нашите партньори, не искам да правя изявление преди това, за да имат свобода да се съвещават“, заяви Петков.

Той обяви, че ще има четири вицепремиера, както и две нови министерства. Министерството на икономиката ще се раздели да две -  такова на растежа и иновациите и държавните предприятията.  Според Петков те имат различни функции в модела на икономическо развитие.

„Ние гледаме най-функционално как да се разпределят нещата, не само по партийни квоти, за нас най-важно е тази система да бъде най-работеща. Още тази седмица се надяваме да бъде връчен мандата, след като имаме отговор от нашите партньори няма да го бавим и минута“, каза още той,

Той коментира и проведените срещи с 18-те работни групи, като заяви, че има постигнато 90% споразумение.

„За останалите 10% ще бъдат съставени общи работни групи и ще се направят допълнителни анализи, за да можем да вземем най-доброто решение“, каза той.