Пореден уикенд с опашки на ГКПП "Маказа". Огромна колона от автомобили се е образувала от гръцката страна в посока България, съобщи репортер на TrafficNews.bg. Колоната започва от последния тунел в посока нашата страна.

На хората в автомобилите им се налага да чакат по 2 часа, за да преминат в България. Чакането принуждава пътуващите да излизат от колите си. Сред тях има и много деца. Очаква се трафикът към края на деня да стане дори още по-натоварен.

В посоката към Гърция е имало едва 20-ина автомобила. Преминаването е отнемало само 20 минути, но граничните служители проверяват обстойно документите на някои от преминаващите граждани, особено тези с деца - проверяват се пълномощни, паспорти, актове за раждане. Възможно е подобни проверки на идващите от Гърция да са причина за тапите.

"Маказа" е вторият най-натоварен граничен пункт след "Кулата" и се ползва от хиляди наши и чужди туристи. Причината е, че това е най-прекият път към гръцките плажове. Така всеки уикенд се стига до подобни тапи.

На ГКПП-то бе планирана реорганизация на пропускането, за да се избегнат подобни задръствания. Тя обаче не е налице, както личи от опашката.

 

А трафикът от българското Черноморие доведе до катастрофи на магистрала "Тракия" - четете ТУК

TrafficNews.bg