За безплатно спортуване на малчуганите в детските градини ще работи Иван Запрянов, който е кандидат за общински съветник.

„Огромен проблем през последните години е обездвижеността при младите. Според проучвания четири от всеки пет младежи страда от обездвижване,което е сериозен проблем.Част от идеите, които имам и искам да реализирам обхващат този проблем”, заяви Запрянов.

Той обясни, че спортът в детските градини трябва да стане задължителен и безплатен. В момента има спорт в някои градини, но той не е включен в учебната програма и родителите трябва да плащат допълнителни такси за тази "екстра". Спортът при най-малките не бива да се разбира като конкретена колективна или индивидуална дисциплина, а като обща физическа подготовка.

„Трябва да се направи така, че децата хем да им е интересно, хем да спортуват и да се учат на дисциплина”, обясни идеята си кандидатът за общински съветник.  Той допълни, че с въвеждането на обща физическа подготовка биха могли да се решат много проблеми при децата. На първо място здравословни, като обездвижването и затлъстяването, също така възпитателни ,защото спорта преди всичко учи на дисциплина и уважение.

Спортът трябва да бъде включен в учебната програма на детските градини, защото освен всички тези плюсове, децата ще бъдат мотивирани да продължат да спортуват и ще придобият навици от ранна детска възраст, допълни Запрянов.