Все още нямаме покана от БСП за разговори за съставяне на правителство, но очакваме това да се случи в рамките на следващите дни и когато я получим, ще откликнем. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

„Ще излъчим преговорен екип, за да можем да проведем един нормален диалог и това да се случи по един демократичен начин, а не със звънене по телефони и в стаички“, заяви още Балабанов.

Според него ИТН и БСП не са имали конфликт и е най-важно да се свърши работа в името на обществото.

„Ще искаме да имаме прозрачност и равнопоставеност, и да не се взимат еднолични решения. Тъй като именно поради такива еднолични решения стигнахме дотук. Затова и смятаме, че Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са в изпълнителната власт“, каза той пред БНТ.

Според него с първия мандат от ПП сами са унищожили възможността да се състави правителство, тъй като не са изпълнили условието Петков и Василев да се отдръпнат, а те само са си разменили местата.

"Когато съставяхме правителството ние имахме надежда, че тези хора идват от Европа, имат добро образование, млади и нахъсани са, а сега изглеждат по-съвсем различен начин - преяли са с власт", каза той.