Мисля, че не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети. Аз изразявам уважение към всички и си носим своята отговорност. Като си дойде президентът, ще седнем, ще говорим”, каза премиерът Бойко Борисов по повод задочния спор между него и президента Радев за самолетите на военната ни авиация.

Скандалът с изтребителите отново се разраства. Според Румен Радев премиерът е бил подведен. Вчера пред bTV Борисов обяви, че служебното правителство на президента приключило за месец сделка, готвена от 15 години на стойност 3 млрд. долара за самолети без въоръжение.

Междувременно в студиото на „Тази сутрин” депутатът от анкетната комисия за разследване на конкурса за изтребител Антон Тодоров показа документ от 2014 г., подписан от президента и тогавашен зам.-командир на ВВС Румен Радев, в който той изпраща опорни точки за среща на премиера Пламен Орешарски с ръководството на шведската компания.

В специално интервю пред bTV ръководителят на проекта за многоцелевия самолет и главен секретар на президенството реагира с позиция.

„Каква е истината – комисията си е изработила мнението на основата на една пресконференция, която беше организирана от председателя на ПГ на ГЕРБ преди няколко месеца. Тогава имаше реплика „крадецът вика дръжте крадеца”. Не случайно тогава ние казахме, че това е комисията „Анти Радев”. Нещата според мен са явно свързани”, коментира Димитър Стоянов.