Предполагам, че Румен Радев ще откликне на поканата да посети Крим, но тези решения са плод на сериозен анализ, със сигурност ще бъде обмислено. Радев показа, че е един смел човек, който застава отпред. Това заяви пред bTV Цветеслава Гълъбова, съпредседател na инициативния комитет, който издигна Румен Радев за втори мандат. 

 Относно изказванията на Радев за Крим, Гълъбова коментира, че е това е бил единственият отговор на така зададения въпрос по време на президентския дебат. Според нея гаф по време на предизборната му кампания не е имало.

„Формално наистина Крим е руска. Анексията ѝ е незаконна, това е ясно. България се е включила в санкциите срещу Русия, но формално Крим наистина е под руска власт в момента“, каза Гълъбова.

Според проф. Искра Баева е невъзможно да има концентрация на власт.

„Ако сте чели Конституцията знаете, че правомощията на президента са ограничени и няма опасност от концентрация на власт”, заяви тя пред Нова телевизия.

По думите й при текущото разпределение на силите в парламента няма възможност за еднолична власт. „Мисля, че това говорене показва горчивината от загубата. Опитват се да ни обяснят колко страшно ще стане, но резултатите са категорични”, посочи тя.

По отношение на избирателната активност Баева беше категорична, че: „Малкият брой хора, отишли до избирателните урни, се дължи не на президентските избори, а на парламентарните. Сега на балотажа е ниска избирателната активност заради голямата разлика на първия тур”.