Защо се бави довършването на новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив? Това попита депутатът от ГЕРБ Иван Тотев министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

Обществената поръчка на практика е замразена от началото на годината, като последната информация е месец март за офертите на фирмите. Оттам нататък последващи действия не са отразени в профила на купувача.

„ Настоях да получа отговор, защо се бави изборът на изпълнител на строително-монтажните работи на обект:  „Пътен възел Скобелева майка” – път II-86, въпреки че е обявен за обект с национално значение с решение на правителството на ГЕРБ.   Попитах дали са валидни офертите на участниците, дали са заложени средства за реализирането на обекта, както и приключили ли са отчуждителните процедури.

Получих уверението, че в бюджета на АПИ за 2022 г. ще бъдат заложени средства за Обходния път на Пловдив. Недоумявам обаче, защо е това забавяне при избора на изпълнител, който се бави от месец март? Категоричен съм, че гражданите и инвеститорите имат нужда от бързото довършване на обекта.  В отговора на министъра стана ясно също, че трябва да се изготви и нов парцеларен план на кръстовището на село Ягодово, който предхожда и старта на отчуждителните процедури”, написа бившият градоначалник в профила си във Фейсбук.