„Очаквахме подобен сценарий. Няма драма”, заяви Дани Каназирева по повод на избора на председател  на Общински съвет, когато Савина Петков спечели с 44 гласа мястото. ОТ „Съюз за Пловдив“ заявиха, че не са изненадани, а напротив са очаквали подобен сценарий – същият от същите хора, които през 2008 г. обърнаха вота в Общински съвет и свалиха от председателския пост  ген. Йордан  Кюмюрджиев от ГЕРБ.

В момента, в който от  ГЕРБ официално обявиха, че предлагат председателското място на „Съюз за Пловдив“,  в  някои  икономически кръгове  в Пловдив настъпи смут и паника,  защото не им е изгодно  човек като  Каназирева да оглави Общински съвет. Единствената цел  беше  „Съюз за Пловдив“  да бъде в опозиция,  за да бъде вкарано управлението на града в пазарлъци и договорки.

„Ние отново потвърждаваме, че не участвахме в договорки преди първи тур, както и между първи и втори тур на изборите. Не участвахме и в задкулисните пазарлъци преди първата сесия на Общински съвет”, заявиха от местната структура.

Те отново потвърдиха обявената след първи тур позиция ще подкрепим  дясно управление на града,  без скрити от хората коалиции, постигнати под диктовка на икономическите играчи. 

Дали обаче партньорите на Съюз за Пловдив ще са коректни и дали тяхната подкрепа към дясното управление на града ще продължи, ще си проличи в следващите месеци, както и при открити разговори между формациите.